2013. február 16., szombat

O.J. Simpson ügy

Orenthal James Simpson 1947. július 9-én született San Franciscoban. Tehetséges színész és futball játékos volt, de végül mégsem ez hozta meg neki a legnagyobb hírnevet, hanem egy gyilkossági per, miszerint volt feleségét, Nicole-t, és annak barátját 1994 júniusában meggyilkolta. Megrendíthetetlen bizonyítékok álltak rendelkezésre, mégis hihetetlen fordulatot vett minden...
1994. július 12. Nicole-t és új párját, Ronald-ot brutálisan meggyilkolták a nő házában. A kert és a ház is tele fontos bizonyítékokkal, vérfoltokkal, ruhadarabokkal, amik közül néhány O.J. Simpson DNS-ét tartalmazza. Véres lábnyomok a nő és a gyanúsított háza előtt is, aki feltehetően megsérült az összecsapásban. O.J.-t viszont személyesen nem tudják kihallgatni, elutazott, mikor visszatért kezén kötés díszelgett.
Különböző sztárügyvédeket fogadott fel az egykori focista, ám nem is ez miatt nyerte meg a pert... Igaz, az ügyvédei minden módon megcáfolták a bizonyítékokat, rasszistának mondták a nyomozókat és mindent elkövettek az ügy érdekében, a rendőrök hibáztak rengeteget. Nem vizsgálták meg rendesen a holttesteket, elmozdították őket, nem vizsgálták át rendesen a helyszínt, a nyomozók nem viseltek kesztyűt, sokan átmászkáltak a lábnyomokon és még sorolhatnám.
Kilenc hónapon át tartó tárgyalás végére O.J.-t ártatlannak nyilvánították, ám az áldozatok családja újabb pert indított, ahol 33 millió dollár kártérítést fizetett nekik az egykori sztár, ami pénzügyi csődbe vitte.
Meggyanúsították azzal is, hogy egy LA-i hotelszobából sportereklyéket lopott el, ahol azzal védekezett, hogy a tőle elrabolt, saját relikviáit szerezte vissza, de ez nem volt elfogadható, mivel az egészet fegyverrel követte el.
2008. december 5. a Las Vegas-i bíróság 33 év szabadságvesztésre ítélte, de a büntetés harmadánál kevesebb idő letöltése után szabadlábra helyezhető.


Ha érdekel jobban, nézd meg:  
2013. 02. 17. (vasárnap) Investigation Discovery 08:30  ; 13:30  ;  17:40
Aphrodite Jones: Bűnök Nyomában: O.J. Simpson


White Collar

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése